ZMĚNIT MÍSTO

Jak fotografovat vesmír ze svého dvorku ?

28.06.2022

Když se Andrew McCarthy na začátku pandemie COVID-19 ocitl bez práce, proměnil svou vášeň v kariéru. Začal produkovat fotografie Měsíce a vesmíru, které byste očekávali spíše od NASA.

Odkaz na video

Fotograf v Arizoně pořídil jeden z dosud nejčistších snímků povrchu Měsíce. Finální snímek je složen z asi 30 000 jednotlivých snímků, pořízených pomocí dalekohledu a účelově vyrobeného fotoaparátu pro astrofotografii. Jeho záběry, z nichž padala čelist, využívají unikátní proces, při kterém jsou měsíční krátery a další povrchové útvary odlévány v mnohem živějších detailech, než kdokoli předtím viděl – možná kromě těch, kteří chodili po Měsíci.

Andrew McCarthy, který je online známější jako @cosmic_background na Instagramu , si získal celosvětovou popularitu díky svým úchvatným snímkům nebeských těles. Nedávno sdílel online video o svém procesu zachycení krásy Měsíce.

Video ukazuje McCarthyho v observatoři, kterou chová na svém dvorku v Arizoně. Namíří svůj dalekohled na Měsíc a přidá záběry toho, jak vypadá přes čočku. Poté následuje časosběrný okamžik, kdy McCarthy pomocí softwaru „skládá“ nejlepší snímky na sebe.

"Zahrnuje to velmi rychlé pořízení tisíců obrázků a nechat software, aby je seřadil, odmítal rozmazané nebo špatné a zbytek skládal do jednoho obrázku, který má mnohem vyšší kvalitu," řekl McCarthy v pořadu Prime společnosti AccuWeather. "Použitím této techniky na detailní záběry měsíčního povrchu můžete vidět krátery v mnohem živějších detailech." Tato metoda vytváří úroveň jasnosti a definice, která by obvykle vyžadovala mnohem větší dalekohled, abyste ji viděli osobně.

Astrofotografové, jako je on, fotografují především věci mimo naši atmosféru – „naši sluneční soustavu, naši galaxii i mimo ni,“ řekl McCarthy AccuWeather. "Svůj první dalekohled jsem si koupil v roce 2017 a poprvé jsem ho začal používat k fotografování v roce 2018 a pořizoval velmi základní fotografie."

McCarthy řekl, že k nalezení předmětů, které fotografuje, nejsou potřeba speciální dovednosti nebo znalosti v astronomii.

"Naštěstí chytřejší lidé než já udělali všechnu tu těžkou práci s výpočtem, kde co bude na obloze v kteroukoli noc. Jen namířím svůj dalekohled tam, kam mi řeknou mé různé aplikace," řekl McCarthy. "Planety, měsíc a slunce nepotřebují nic tak vymyšleného, ​​protože vidím, kde jsou."

Pro tak vášnivého astrofotografa, jako je McCarthy, to samozřejmě není poprvé, co pořizuje tak ostré snímky měsíčního povrchu. Na svých webových stránkách pravidelně uvádí fotografie měsíce, planet, slunce a vzdálených hvězd v různých úhlech, s různými barvami a efekty a z různých míst po celých Spojených státech.

"Moje oblíbené fotografie jsou obecně z Mezinárodní vesmírné stanice procházející Sluncem nebo Měsícem," řekl McCarthy. "Je hodně práce je zachytit, a když je vytáhnu tak akorát, jsou nakonec docela úžasné."

Řekl však, že existuje dostatek cílů v hlubokém vesmíru, aby ho zaměstnaly desítky let.

„Co mě na vesmíru inspiruje, jsou nekonečné možnosti,“ řekl Forbesu v roce 2019. „Každá malá kapsička noční oblohy má tolik nesmírné krásy, až je to nepochopitelné.“

Zdroj: www.accuweather.com

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu