ZMĚNIT MÍSTO

Začíná kolonizace Měsíce a lidská cesta na Mars

18.08.2022

Na odpalovací rampě Kennedyho vesmírného centra NASA na Floridě se v těchto dnech připravuje start měsíční rakety Atemis I, která je prvním krokem v další éře lidského průzkumu vesmíru. Společně s komerčními a mezinárodními partnery NASA vytvoří udržitelnou přítomnost na Měsíci, aby se připravila mise na Mars.

Fotografie Artemis: (NASA/Joel Kowsky) a depositphotos

Raketa NASA Space Launch System (SLS) s kosmickou lodí Orion na palubě je vidět na vrcholu mobilního odpalovacího zařízení na odpalovací rampě 39B ve středu 17. srpna 2022 poté, co byla vysunuta na odpalovací rampu v Kennedyho vesmírném středisku NASA na Floridě. Mise Artemis I NASA je prvním integrovaným testem systémů agentury pro průzkum hlubokého vesmíru: kosmické lodi Orion, rakety SLS a podpůrných pozemních systémů. Zahájení zkušebního letu bez posádky je plánováno nejdříve na 29. srpna

Kolem 7:30 EDT raketa Space Launch System a kosmická loď Orion pro misi Artemis I dorazily na vrchol startovacího komplexu 39B v Kennedyho vesmírném středisku NASA na Floridě po téměř 10 hodinách cesty z budovy Vehicle Assembly Building.

V nadcházejících dnech budou inženýři a technici konfigurovat systémy na podložce pro start, který je v současné době zamýšlen nejdříve 29. srpna v 8:33 (dvouhodinové startovací okno).

Zdroj: blog.nasa.gov

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.