ZMĚNIT MÍSTO

Na Šumpersku napadlo až deset centimetrů sněhu,cestáři jsou venku

25.11.2013

    25. listopadu 2013 - Šumperk (ČTK) - Až deset centimetrů sněhu napadlo dnes nad ránem na Šumpersku. Sněžit začalo i jinde v Olomouckém kraji. Na Jesenicku se místy kvůli silnému větru tvoří i sněhové závěje. Silničáři jsou v terénu. Silnice jsou podle nich sjízdné, upozorňují však na nutnost zvýšené opatrnosti.
    Na Šumpersku vyjeli silničáři do terénu se všemi vozy. Nejprve poté, co po snížení teplot namrzly mokré silnice. Následně je zaměstnal sníh. "Napadlo od dvou do deseti centimetrů, sníh začala padat od 300 metrů, sněžit začalo ve 04:00 a stále sněží," řekl dnes ČTK dispečer šumperských silničářů. Doplnil, že na silnicích nyní leží rozbředlý sníh a na cestách udržovaných inertně ujetá vrstva sněhu krytá posypem. "Řidiči by měli používat zimní pneumatiky a jezdit se zvýšenou opatrností," doplnil dispečer.
    Na Jesenicku potrápil silničáře i silný vítr. "Na Rejvízu a Červenohorském sedle se tvoří sněhové jazyky. Cesty jsou upraveny pluhy, na silnicích leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření, všechno je sjízdné," uvedl dispečer jesenických silničářů. Podotkl, že zatímco na Javornicku leží jen sněhový poprašek, na Zlatohorsku už sněhu přibývá. Nejvíce ho leží na sedle a v oblasti Ostružné.
    Do terénu vyrazili také silničáři v olomouckém okrese, zasahovali především na Šternbersku. Na Prostějovsku vyjeli silničáři do oblasti Protivanova a Konice.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu