ZMĚNIT MÍSTO

Nová Anglie čelí znovu silné bouři Nor'easter

18.07.2023

Nová Anglie (USA) čelí silné bouři, která způsobila rozsáhlé výpadky proudu a záplavy. Bouře, která dostala jméno Nor'easter, přichází z východu a očekávalo se, že dorazí do regionu v pondělí večer. Zpravidla přináší silné deště, silný vítr a povodně. V některých oblastech je možné, že bude nutné evakuovat. Nor’easter je rozsáhlý bouřkový systém vyskytující se na východním pobřeží Spojených států amerických a Kanady. Jméno bouře je odvozeno z převládajícího směru větru, který vane na pevninu tedy převážně ze severovýchodu. 

fotografie: depositphotos

V důsledku bouře jsou již v některých oblastech Nové Anglie výpadky proudu. V Massachusetts je bez elektřiny více než 100 000 lidí. V Connecticutu je bez elektřiny více než 50 000 lidí. Bouře také způsobila záplavy v některých oblastech. V New Jersey jsou uzavřené některé silnice a dálnice.

Záchranné složky jsou v pohotovosti a monitorují situaci. Lidé jsou vyzváni, aby zůstali doma a vyhýbali se cestování. Pokud musíte cestovat, je důležité si předem zjistit aktuální situaci na silnicích.

Bouře Nor'easter je očekávána, že bude sílit a do regionu dorazí v pondělí večer. Předpovídají se silné deště, silný vítr a povodně. V některých oblastech je možné, že bude nutné evakuovat.

Lidé jsou vyzváni, aby zůstali doma a vyhýbali se cestování. Pokud musíte cestovat, je důležité si předem zjistit aktuální situaci na silnicích.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu