ZMĚNIT MÍSTO

Jižní Korea čelí hurikánu Maysak

18.07.2023

Jižní Korea čelí hurikánu Maysak, který je klasifikován jako kategorie 3. Hurikán se pohybuje přes Jihokorejský poloostrov a očekává se, že způsobí silné deště, silný vítr a povodně. V některých oblastech je možné, že bude nutné evakuovat.

fotografie: na obrázku tajfun Haishen, depositphotos

Hurikán Maysak se začal formovat v severním Tichým oceánu v neděli. Hurikán se rychle pohyboval na východ a v pondělí brzy ráno dosáhl Jižní Koreje. Hurikán má nyní sílu kategorie 3 a má střed v blízkosti města Busan.

Hurikán Maysak způsobuje silné deště a vítr v Jižní Koreji. V některých oblastech spadlo již více než 300 milimetrů srážek. Silný vítr způsobuje výpadky proudu a poškození budov. V některých oblastech je možné, že bude nutné evakuovat.

Záchranné složky jsou v pohotovosti a monitorují situaci. Lidé jsou vyzváni, aby zůstali doma a vyhýbali se cestování. Pokud musíte cestovat, je důležité si předem zjistit aktuální situaci na silnicích.

Hurikán Maysak se očekává, že se bude pohybovat dál na východ a opustí Jižní Koreji v úterý večer. Hurikán však může způsobit další škody, než opustí zemi.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu