ZMĚNIT MÍSTO

Silnice jsou s opatrností sjízdné zítra ráno se očekává mrznoucí déšť

27.11.2013

27. listopadu 2013 - České Budějovice (ČTK) - Silnice na jihu Čech byly dnes ráno s opatrností sjízdné. Ve vyšších polohách na nich podle dispečinku zimní služby správy a údržby silnic leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Někde mohou komunikace po chemickém ošetření namrzat. Hlavní tahy jsou holé, někde suché, jinde vlhké.

Pardubice - Na silnících ve výše položených oblastech Pardubického kraje leží místy vrstva uježděného sněhu. Vozovky také namrzají nebo jsou zledovatělé. Uvedla to dnes ráno Správa a údržba silnic Pardubického kraje.
    Se sněhem musejí řidiči počítat na Hlinecku, v okolí Lanškrouna, Litomyšle, Svitav, Moravské Třebové, Poličky a Žamberka. Na Chrudimsku, Svitavsku, Moravskotřebovsku, v Železných horách a Vysokomýtsku silnice namrzají nebo je pokrývá vrstva zledovatělého sněhu.

Liberec - V Libereckém kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné silnice nižších tříd na Jablonecku, v Jizerských horách a inertně udržované vozovky v horských oblastech Semilska. Je na nich zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, vyplývá z informací uvedených na dopravním webu. V ostatních částech kraje jsou silnice převážně holé a vlhké. Teplota se drží mírně pod bodem mrazu.

Zlín - Silnice druhé a třetí třídy na Vsetínsku pokrývá zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Motoristé by zde proto měli jezdit opatrně. Komunikace první třídy v regionu dnes ráno pokrývají zbytky rozbředlého sněhu nebo jsou holé, mokré a po chemickém ošetření. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

 Slunecno.cz - V průběhu noci na zítřek bude od severozápadu přecházet teplá fronta. Od půlnoci bude zataženo s detěm, který bude dopoledne přecházet ve srážky smíšené či sněhové. Přízemní vrstva je však stále prochlazená, proto v noci na čtvrtek hrozí namrzající déšť. V průběhu čtvrtečního dopoledne se navíc přidá i nárazovitý vítr.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu