ZMĚNIT MÍSTO

V Česku mrzne, silničáři radí zvýšenou opatrnost

03.12.2013

3. prosince 2013 (ČTK)

Liberec - V Libereckém kraji mrzne, silničáři radí opatrnost. I na hlavních tazích může být led. Teploty v kraji se pohybují od dvou do 14 stupňů pod bodem mrazu, nejchladněji je v Jizerských horách a Krkonoších. Na Jizerce klesly podle informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMU) v noci teploměry pod 15 stupňů pod nulou.
    Hlavní tahy jsou většinou holé a vymrzlé, místy mohou být vlhké. Na silnicích nižších tříd, hlavně v horských oblastech leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu a motoristé by měli být opatrní.
    V Libereckém kraji je většinou jasno nebo skoro jasno a fouká jen slabý vítr. V průběhu dne by měly podle meteorologů teploty vystoupat až k šesti stupňům nad nulou.

Karlovy Vary - Na silnicích v Karlovarském kraji hrozí vznik náledí. V kraji mrzne a silnice lokálně namrzají. I když podle silničářů není situace dramatická, řidiči by měli být pozorní, řekl ČTK vedoucí zimní údržby krajských silničářů Josef Bulka. Silničáři vozovky chemicky ošetřují.
    "Zejména na místech, kde je silnice mokrá a kde přes den nevyschla, může být namrzlá," uvedl Bulka. Ledovka se podle hlášení řidičů vykytuje například na Mariánskolázeňsku, na silnici do Teplé nebo na silnici z Bečova nad Teplou do Mnichova. Nebezpečné jsou i mrznoucí mlhy, které se místy vyskytují.
    V kraji bylo nad ránem kolem minus čtyř stupňů. Podle meteorologů by se teplota během dne měla dostat až na čtyři stupně nad nulou. V noci na středu pak může mrholit, což by na promrzlých silnicích mohlo vytvářet ledovku.

Zlín  - Některé silnice druhé a třetí třídy na Vsetínsku pokrývá zledovatělá vrstva sněhu. Řidiči by proto měli jezdit opatrně, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Podle meteorologů se ráno místy vyskytují také namrzající mlhy.
    Ostatní silnice ve Zlínském kraji jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. V kraji je oblačno až jasno, místy fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala od minus osmi do minus jednoho stupně Celsia. Podle meteorologů bude oblačnost k večeru přibývat a teplota stoupne až na čtyři stupně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu