ZMĚNIT MÍSTO

Itálii a Řecko zasáhly silné bouře, zahynuli dva lidé

03.12.2013

    3. prosince 2013 - Řím/Atény (ČTK) - Itálii a Řecko trápí silné bouře s intenzivními srážkami, které na řadě míst způsobily lokální záplavy. V italském přímořském městě Pescara, kde se muselo kvůli stoupající vodě evakuovat 1500 lidí, se utopila žena v autě. V řeckém Argosu přišla žena o život v zatopeném sklepě. Informovala o tom dnes agentura DPA.
    Stotisícové město Pescara v italském regionu Abruzzo rozmary počasí částečně ochromily. Kvůli záplavám a sesuvům půdy je uzavřená řada silnic, až do úterka nefungují místní školy. V sousedním regionu Marche způsobily povodně škody za 260 milionů eur (sedm miliard korun).
    Problémy pociťují i obyvatelé jihu Itálie. V Apulii vykolejil kvůli sesuvu půdy vlak. Pobřežní stráž v rozbouřeném moři musela čekat 24 hodin, než se jí podařilo odvézt do bezpečí 120 syrských přistěhovalců, kteří se na přeplněném plavidle dostali do potíží.
    V Řecku bouře ochromila okolí měst Agros a Kyparissia na poloostrově Peloponés, kde hasiči museli řešit stovky nouzových hovorů.
    DPA připomíná, že silné podzimní bouře jsou ve Středomoří obvyklé. Teplé masy vzduchu, které proudí ze Sahary do sebe na mořskou hladinou nasají obrovské množství vody, která pak ve formě deště spadne na pevninu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu