ZMĚNIT MÍSTO

Praha dá 4,5 milionu na opravu povodňových škod na malých tocích

03.12.2013

    3. prosince 2013 - Praha (ČTK) - Praha uhradí náklady na opravu vodohospodářských staveb na drobných vodních tocích poničených červnovou povodní. Celkem ze svého rozpočtu vyplatí 4,5 milionu korun. Rozhodli o tom na svém dnešním jednání radní hlavního města. Radní zároveň schválili vyhlášku, kterou osvobozuje majitele postižených domů od daně z nemovitosti. Vyhlášku musí ještě schválit zastupitelé.
    Kromě opravy staveb mají peníze pokrýt náklady na vyčištění, a zprůchodnění koryt, sanace havarijního stavu poškozených koryt a vodohospodářských objektů zejména na Botiči, Litovicko-šáreckém potoce a na Rokytce.
    Radní na svém dnešním jednání rovněž schválili vyhlášku osvobozující obyvatele postižené povodní od daně z nemovitosti. Pokud vyhlášku schválí zastupitelé, začne platit od 1. ledna 2014.
    Hlavní město již v uplynulých týdnech na nápravu škod po povodni rozdělilo zhruba 25 milionů korun poskytnutých městu ministerstvem financí. Za ně Praha opraví například protipovodňové zábrany.
    Červnové povodně způsobily v Praze škody za více než čtyři miliardy korun. Nejvíce poničily kanalizaci, silnice, cyklostezky, některé památky a zoologickou zahradu. Daleko ničivěji ale zasáhly další kraje v republice. Vyžádaly si 15 obětí na životech a škody v řádu desítek miliard korun.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu