ZMĚNIT MÍSTO

Dopravu v Čechách místy komplikuje mlha

04.12.2013

    4. prosince 2013 -Praha (ČTK) - Dopravu ve středních Čechách dnes ráno místy komplikuje mlha. Silnice jsou kvůli nízkým teplotám namrzlé, řidiči by měli být opatrní i na hlavních tazích, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.
    Zvýšenou obezřetnost cestáři doporučují hlavně na teplické dálnici D8 a mladoboleslavské rychlostní silnici R10. Na menších silnicích hrozí nebezpečí hlavně na Mělnicku, Mladoboleslavsku, Berounsku, Rakovnicku, Kladensku a v okolí Prahy.
    Mlha může překvapit řidiče na Berounsku, Kladensku, Rakovnicku a v okrese Praha-západ. Pozor by si na ni měli dát i motoristé, kteří se vydají na dálnice D5, D8 a D11 nebo na pražský okruh.
    Teploty ve středních Čechách se pohybují od minus sedmi do minus dvou stupňů Celsia, na většině území je skoro jasno a bezvětří.

Olomouc - S nárazovým větrem i mlhou musejí počítat řidiči mířící do vyšších poloh Olomouckého kraje. Mlha panuje především na Červenohorském sedle a podle správců cest vytváří na silnici film. Opatrnost je podle nich na místě. Na cestách udržovaných inertně leží nesouvislá vrstva sněhu krytá posypem. Ostatní cesty v regionu jsou většinou holé a vymrzlé, na ledovku musejí dávat pozor řidiči na okraji Přerova.
    "Nárazový vítr fouká především ve vyšších polohách, na Ostružné nafoukal i poprašek sněhu na cestu, posílám tam sypače. Mlha je na sedle, padá tam krupice a na silnici zůstává film, projíždí tam sypače," řekl dnes ČTK dispečer jesenické správy silnic.
    S nesouvislou vrstvou zmrzlého sněhu krytou posypem musejí počítat řidiči na vedlejších cestách Jesenicka i Šumperska. Podle informací správců cest by měli řidiči dávat pozor na okraji Přerova, při výjezdu z železničního podjezdu na tahu směrem na Olomouc leží na silnici ledovka.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu