ZMĚNIT MÍSTO

Na východě Čech po vichřici obnovena většina dodávek proudu

07.12.2013

7. prosince 2013 - Hradec Králové (ČTK) - Energetikům na východě Čech se v noci na dnešek podařilo obnovit drtivou většinu vichřicí přerušených dodávek proudu. Kalamitní stav, který byl v pátek ráno vyhlášen pro hradecký kraj a okres Semily, nicméně zatím stále trvá. Řekla to regionální mluvčí skupiny ČEZ Šárka Beránková.

     Po vichřici ze čtvrtka na pátek byly v regionu tisíce lidí bez proudu, počty poruch na vysokém napětí šly do desítek.
    "Poruchové čety pracovaly celou noc a téměř vše je již opraveno. Poruchy na vedeních nízkého napětí nám nyní hlásí lidé, kteří přijeli na chaty a chalupy," řekla mluvčí. V noci na dnešek se podle ní ještě objevila porucha na vedení vysokého napětí u obce Banín na Svitavsku. Na Semilsku ještě vznikla porucha na jedné fázi vedení vysokého napětí mezi Semily a Rokytnicí nad Jizerou.
    Výrazně klidnější noc měli hasiči v hradeckém kraji. Kvůli větru v noci zasahovali pouze v Jaroměři na Náchodsku, kde zajišťovali větrem uvolněné plechy na střeše sokolovny. Výraznější hmotné škody vichřice v regionu zatím nenapáchala, nikdo nebyl zraněn.
    Meteorologové dnes v regionu ještě čekají vítr, který by mohl mít místy rychlost přes 60 kilometrů v hodině. Na horách by mohl vát rychlostí až 90 kilometrů v hodině. Během odpoledne se čeká slábnutí větru.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu