ZMĚNIT MÍSTO

Na východě Čech jsou v provozu všechny hlavní lyžařské areály

07.12.2013

7. prosince 2013 - Janské Lázně (Trutnovsko) (ČTK) - Na východě Čech jsou ode dneška v provozu všechny hlavní lyžařské areály v Krkonoších a v Orlických horách.


     K již otevřeným areálům na Černé hoře v Krkonoších a v Říčkách v Orlických horách se dnes přidaly krkonošské Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou a Mladé Buky. V Orlických horách dnes zahájilo Deštné, Červená Voda, Čenkovice a na Králickém Sněžníku Dolní Morava, zjistila ČTK v areálech.
    Žádné středisko zatím nemá otevřené všechny sjezdové tratě, mnohde se proto lyžuje za nižší ceny, než uvádějí oficiální ceníky. Vlekaři se však snaží otevřít další trat, a proto intenzivně uměle zasněžují. Pomáhá jim i přírodní sníh, v některých střediscích v noci na dnešek napadlo až 30 centimetrů sněhu. Na otevřených sjezdovkách leží od 30 do 70 centimetrů sněhu.
    Nejvíce sjezdovek momentálně lyžařům nabízí SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou, celkem asi deset kilometrů tratí. Na Černé hoře dnes byly v provozu dvě lanovky a tři vleky, v Peci se lyžovalo na Javoru a Vysokém svahu. "V celém SkiResortu dnes lyžovalo téměř 1000 lidí, z toho přes 600 na Černé hoře," řekl ČTK šéf areálu Petr Hynek. Návštěvu označil za slušnou, a to i proto, že hlavně dopoledne na horách silně foukalo a padl sníh.
    Turisté v Krkonoších by se měli vyhnout lavinovým lokalitám, protože lavinové nebezpečí po sněžení minulých dnů vzrostlo na druhý stupeň z pětibodové škály. Horská služba hřebenové túry dnes nedoporučovala, a to kvůli silnému větru a malé viditelnosti.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu