ZMĚNIT MÍSTO

Silnice 10 na Harrachov je už třetí den pro kamiony uzavřena

08.12.2013


    8. prosince 2013 - Liberec (ČTK) - Silnice 10 na Harrachov a dál do Polska zůstává už třetí den pro kamiony uzavřena. I když se počasí uklidnilo, napadlo od soboty v Libereckém kraji dalších až 20 centimetrů sněhu a komunikace zatím není pro kamiony sjízdná. ČTK to řekl dispečer společnosti Eurovia, která hlavní tahy v Libereckém kraji udržuje. Silnice je od čtvrtečních 21:00 uzavřena od Tanvaldu do Polska v obou směrech, projedou jen osobní auta, autobusy a v případě potřeby záchranáři.


    Kvůli sněhovým jazykům uzavřeli v sobotu silničáři také silnici 289 ze Semil na Vysoké nad Jizerou. Tam se ale už podařilo komunikaci zprůjezdnit. Sjízdné jsou v kraji všechny komunikace, i na hlavních tazích ale musí motoristé počítat se zbytky rozbředlého sněhu. "Měli by proto jezdit se zvýšenou opatrností," radí dispečer Eurovie.
    Problémy mohou mít motoristé hlavně v horách a na silnicích třetích tříd, kde leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu. Silnice jsou navíc zúžené sněhovými mantinely. Silničáři dnes chtějí v horách nasadit šípové pluhy a sněhové frézy, aby cesty rozšířili. Motoristé by ale měli jezdit obezřetně a do hor přibalit i sněhové řetězy a lopatu.
    I když se počasí umoudřilo, objevují se v Libereckém kraji stále sněhové přeháňky. Teploty se pohybují od jednoho do mínus sedmi stupňů pod nulou a vozovky mohou namrzat. Led se na silnicích objevuje třeba na silnici mezi obcemi Všeň a Olešnice na Semilsku nebo kolem Lomnice nad Popelkou. Podle meteorologů by se mělo oteplovat a mrznout už bude jen v horách.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu