ZMĚNIT MÍSTO

Jeruzalém zaskočilo silné sněžení

13.12.2013

Jeruzalém 13. prosince (ČTK) - Sněhová bouře ochromila Jeruzalém a část západního břehu Jordánu. Pode izraelských úřadů citovaných agenturou Reuters napadlo ve čtvrtek v oblasti 50 centimetrů sněhu a sněžit má ještě celý den. Silnice do Jeruzaléma jsou uzavřeny a na pomoc uvízlým motoristům byli vysláni vojáci. Podle izraelských sdělovacích prostředků bylo několik stovek lidí ošetřeno kvůli omrzlinám.
    "Za 54 let svého života jsem nic takového neviděl," řekl jeruzalémský starosta Nir Barkat. Přirovnal situaci k cunami, na niž prý město není připraveno.

    Na silnicích uvízlo v noci mnoho aut, někteří v nich strávili deset hodin. Město zřídilo na několika místech provizorní útulky, které vyhledalo 700 lidí. Jsou pro ně připraveny přikrývky a jídlo.
    Obyvatelé města mají dnes raději zůstat doma. Několik tisíc domácností je bez elektřiny, protože popadané stromy strhly na několika místech elektrické vedení. Silnice zůstanou podle armády uzavřené celý den.
    Podobně mrazivé počasí zaskočilo i Libanon a sever Sýrie, což znamená velké problémy pro uprchlíky v libanonských táborech. Většina z nich není na takovou situaci vybavena.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu