ZMĚNIT MÍSTO

V jeruzalémské Biblické zahradě přišli kvůli sněhu o plameňáky

15.12.2013

   Jeruzalém 15. prosince (ČTK) - S nezvykle chladným počasím bojují v Izraeli nejen na tamních zasněžených silnicích, ale i v jeruzalémské zoologické zahradě. Pod těžkým sněhem tam popadaly stromy a zabily dva plameňáky. Zimou uhynuli dva pekari. Ošetřovatelé museli některá zvířata přestěhovat z jejich oblíbených míst. Informoval o tom dnes server Jerusalemonline.

  Pracovníci zahrady zjistili, že sníh napáchal velké škody na zařízení, avšak nejvíc je zarmoutila smrt zvířat. "Byli jsme kvůli přerušené dodávce proudu nuceni zvířata přemísťovat z místa na místo a to nebylo příjemné," řekl izraelské televizi ředitel Biblické zoo Šaj Doron.
    Ne pro všechny byl ale sníh pohromou. Třeba vysoké zvěři se zamlouval. Jeleni zvědavě přihlíželi, když je chovatelé přišli nakrmit. Tučňáci, kteří v přírodě žijí v chladu, si vyloženě libovali a v ledové vodě s radostí plavali a potápěli se. Doron doufá, že zahrada, která dnes zůstala zavřená, bude od pondělka znovu v provozu.
    Biblická zoo začala jako malý koutek se zvířaty v roce 1940. Nyní je v v ní kolem 2200 zvířat 271 různých druhů. Je známá sbírkou tvorů popsaných v bibli.
    V safari v Ramat Ganu nezaznamenali kromě několik spadlých stromů jinou větší škodu. Zvířata tam ale trávila noc většinou ve vyhřívaných příbytcích. Pouze krokodýli trpěli vážnějším podchlazením a museli zůstat v noci zabaleni do přikrývek.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu