ZMĚNIT MÍSTO

Dopravu na jihu Moravy komplikuje mlha a náledí

21.12.2013

Brno 21. prosince (ČTK) - Dopravu na jihu Moravy komplikuje mlha, která způsobuje na mnoha místech náledí a snižuje viditelnost. Sjízdnost je na většině silnic na stupni tři, tedy sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Hustá mlha je také na dálnici D2, která vede z Brna směrem na Bratislavu. Hasiči vyjížděli od brzkého rána zatím k osmi dopravním nehodám. Na silnice vyjely také sypače, které posypávají lokální náledí. Je to uvedeno v informačním systému Ředitelství silnic a dálnic.

    Na dálnici D2 je mlha zejména od 10. do 60. kilometru směrem na Lanžhot. Viditelnost je snížená na méně než 80 metrů a řidiči by si měli dávat pozor. Opatrnost při řízení je však potřeba ve všech okresech Jihomoravského kraje. Silnice jsou sice holé a vlhké, padající mlha však způsobuje lokální náledí.
    Například u Tvarožné Lhoty řidič nezvládl situaci a převrátil auto na střechu, podobná nehoda se stala kolem 7:00 u Žabčic na Brněnsku. U Bořitova na Blanensku se srazila dvě auta a na místo museli vyjet i záchranáři. Policisté už v pátek upozorňovali řidiče, že mají jezdit opatrně a nevyjíždět, pokud nemají zimní pneumatiky.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu