ZMĚNIT MÍSTO

Moravskoslezští hasiči zažili kvůli větru perný Štědrý den

25.12.2013

Ostrava 25. prosince (ČTK) - Moravskoslezští hasiči zažili perný Štědrý den, když museli řešit nadprůměrný počet událostí, který souvisel zejména se silným větrem. Nejvíce řádil v Beskydech. Profesionální i dobrovolní hasiči v úterý zasahovali ve 107 případech, což je čtyřikrát více než ve stejný den loňského roku, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Marek Gašparín.

    Upřesnil, že hasiči během Štědrého dne pomáhali u 13 požárů, šesti dopravních nehod a 88 zásahů se týkalo takzvané technické pomoci. "Z 88 technických pomocí pak 67 mělo souvislost se silným větrem, který lámal stromy a větve stromů, ty pak padaly na komunikace, dráty elektrického vedení nebo domy. Silný vítr rovněž uvolňoval krytiny střech a reklamní panely," podotkl Gašparín. Kvůli silnému větru hasiči nejčastěji vyjížděli na Frýdecko-Místecku, kde měli 39 zásahů, naopak nejmenší problémy vítr působil na Bruntálsku. "Hasiči, naštěstí, neevidují v souvislosti se silným větrem žádné zranění nebo usmrcení osob a zvířat," řekl Gašparín.
    Z požárů šlo o požáry kontejnerů, lesních porostů a trávy a o požáry v obytných budovách. "Naštěstí se vesměs jednalo o požáry menšího rozsahu, při kterých nedošlo ke zranění ani usmrcení osob a při kterých nevznikla velká škoda," vysvětlil Gašparín. Také dopravní nehody, u nichž hasiči asistovali, se obešly bez úmrtí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu