ZMĚNIT MÍSTO

Vítr přesáhl v Beskydech a Jeseníkách v nárazech hranici orkánu

25.12.2013

    Praha 25. prosince (ČTK) - Vítr dnes v Beskydech a Jeseníkách přesahoval přechodně hranici orkánu. Na Lysé hoře činila dnes ráno rychlost větru v nárazech až zhruba 140 kilometrů za hodinu. Uvedl to na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Silný vítr hrozí na Moravě a východních Čechách až do čtvrtka.

    Nejsilnější dnes byly nárazy větru podle ústavu mezi 01:00 a 07:00. Největší rychlost zaznamenali meteorologové na Lysé hoře v Beskydech v Moravskoslezském kraji, a to 39 metrů za sekundu (asi 140 km/h). Silný byl také vítr na Šeráku v Jeseníkách v Olomouckém kraji, kde činila rychlost v nárazech v přepočtu až zhruba 119 km/h. Za hranici orkánu se považuje rychlost přibližně 118 km/h.
    Také ve Zlínském kraji dosahoval podle ČHMÚ vítr dnes ráno velké rychlosti. Meteorologická stanice v Holešově na Kroměřížsku naměřila v nárazech téměř 80 km/h.
    Nebezpečně silný vítr bude ohrožovat Českou republiku až do čtvrtečních 16:00. Vyplývá to z výstrahy ČHMÚ. Ústav ji dnes rozšířil na celou Moravu a část východních Čech. Nejhorší vítr ale postihne obyvatele severní Moravy, kde již vítr v nárazech překonal hranici orkánu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu