ZMĚNIT MÍSTO

Argentina má kvůli vlně veder problémy s výpadky elektřiny

30.12.2013


    Buenos Aires 30. prosince (ČTK) - Obyvatelé Argentiny se před oslavami Nového roku potýkají s vlnou veder, která způsobila rozsáhlé výpadky v dodávkách elektrické energie a vyslala desetitisíce zaměstnanců na nucenou dovolenou. Teploty v metropoli Buenos Aires už několik dní překračují 35 stupňů Celsia a rozvodná síť nezvládá zásobovat energií domácnosti a podniky, kde klimatizace pracují na plné obrátky. Napsal o tom dnes zpravodajský server BBC News.

    Starosta metropole Mauricio Macri už v sobotu vyhlásil stav nouze poté, co výpadky v dodávkách elektřiny postihly na 800.000 lidí. Později nařídil všem státním zaměstnancům, aby dnes zůstali doma. Chce tak díky vypnutým klimatizacím v kancelářích a úřadech ušetřit energii. Během víkendu rozvodná síť kolabovala opakovaně a bez elektřiny je stále více než 10.000 domácností.
    Vysoké teploty se na některých místech v Argentině drží už více než dva týdny a dosahují až ke 40 stupňům. Výpadky elektřiny se přitom netýkají jen hlavního města, ale i dalších měst a obcí, kde už lidé dokonce vyšli do ulic a obviňují politiky, že zanedbali péči o zastaralou rozvodnou síť, která nejnovější nápor nevydržela.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu