ZMĚNIT MÍSTO

Silný vítr odvál ze střechy domu v Přerově stavební materiál

05.01.2014

    Přerov 5. ledna (ČTK) - Silný vítr v sobotu večer shodil ze střechy panelového domu v Přerově stavební materiál, který byl připravený k zateplení budovy. Při pádu velkých polystyrenových plátů, dřevěných desek, kovových šroubů a hřebíků na přilehlý chodník a silnici nebyl nikdo zraněn, ulice ale musela být na čas uzavřena. ČTK to dnes řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

    Stavební materiál spadl ze střechy panelového domu kvůli ledabylému upevnění, které neodolalo silnému poryvu větru. "Šlo o polystyrénové plotny o rozměru zhruba jeden krát dva metry, dřevěné fošny a různý kotvící materiál," uved Hošák.
    Hasiči spolu se strážníky uzavřeli silnici a policisté v okolí domu zajistili přeparkovaní všech automobilů. "Jednotka hasičů na střeše zajistila materiál pomocí pracovních lan, které ukotvila k obslužným výtahovým šachtám . Materiál popadaný na zem přenesla do závětří a připevnila ke schodišti," podotkl Hošák.
    U panelového domu zůstali strážníci, kteří hlídali, aby silný vítr stavební materiál opět neodvál ze střechy. "Na místo se později dostavil majitel společnosti provádějící stavební práce na objektu, který byl seznámen se situací a poučen pro případnou další manipulaci s materiálem," podotkl Hošák.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu