ZMĚNIT MÍSTO

Východ USA čeká prudké oteplení, poté silné ochlazení

06.01.2014

6.1.2014 (Slunečno.cz) - Evropský kontinent se dále potýká s neobvyklým průběhem zimy, zejména Irsko a Velkou Británii často bičuje silný vítr, který způsobují hluboké tlakové níže postupující přes území ostrovních států. Nejen u nás panují nadprůměrné teploty, počasí tak spíše než polovinu zimy připomíná jaro a situace je velmi špatná také na horách. Ve Středomoří pak panuje příjemné počasí s hodnotami okolo 15°C.

Pravé zimní počasí zažilo v minulých dnech především východní pobřeží Spojených států amerických, které zasáhla vlna extrémně nízkých teplot doprovázená vydatným sněžením. Tuhá zima se nevyhnula ani velkoměstům jako Boston či Philadelphia, New York se svými 18 cm sněhu dokonce překonal některé české hory. Konec tohoto týdne přinese do této oblasti silné oteplení, které způsobí oblast nízkého tlaku vzduchu postupující z jihu.

Druhý lednový týden však přinese další mrazivé počasí – tlaková níže bude postupovat dále na sever a po její přední straně do oblasti východního pobřeží opět přechodně pronikne ledový kontinentální vzduch ze severozápadu. Ještě v pondělí odpoledne by teploty měly zůstat nad bodem mrazu, noc na úterý však přinese citelné ochlazení a úterní maxima by již opět měla zůstat pod bodem mrazu, klesat budou pod -10°C. Ochlazení by však mělo být pouze přechodné a nemělo by již být doprovázené silným sněžením, od středy by se opět mělo začít oteplovat a počasí se na severoamerickém kontinentě uklidní. Například v New Yorku by o víkendu mělo být až kolem 10°C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu