ZMĚNIT MÍSTO

Británie dál bojuje s povodněmi, čeká se intenzivní déšť

07.01.2014

Londýn 7. ledna (ČTK) - Británie po úderu silné bouře dál bojuje se záplavami a situace se zřejmě výrazně nezlepší ani dnes, protože meteorologové v oblasti jižní a jihovýchodní Anglie předpovídají intenzivní srážky. Informoval o tom server BBC. Nejvyšší stupeň povodňového nebezpečí platí na třech místech v hrabství Dorset. Počasí nicméně dělá radost surfařům: podle deníku The Independent jich nyní do Anglie míří celá řada kvůli mimořádně vysokým vlnám.

    Britské úřady v pondělní bilanci uvedly, že povodně od konce prosince vytopily na 2000 domů a způsobily smrt sedmi lidí. Postiženy byly zejména obce blízko pobřeží, kde obyvatele trápily nejen rozvodněné řeky, ale i silný příliv a prudké vlnobití. Povodňové nebezpečí dál panuje na více než 120 místech, ale většinou jde o varování nižšího stupně.
    Specializované surfařské servery dál sledují výšku vln, nejvyšší dnes registrují na nejzápadnějším výběžku hrabství Cornwall v Land's End, kde dosahují osmi metrů. Předpokládá se, že na anglické pobřeží zamíří surfaři, pro které je sjíždění obřích vln vyhledávaným adrenalinovým zážitkem.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu