ZMĚNIT MÍSTO

Unikátní fotografie ze záplav v Irsku

10.01.2014

Jak už od nás víte, Velká Británie, Francie, Španělsko, Portuglasko i Irsko a Skotsko se kvůli vlnobití a silnému dešti potýkají se záplavami a jejich následky.  Jen ve Velké Británii voda od konce prosince vyplavila na dva tisíce domů a zemřelo nejméně sedm lidí. Déšť a vítr zkomplikoval také dopravu, některé vesnice zůstaly kvůli povodním odříznuté od světa. 

 

Postiženy byly zejména obce blízko pobřeží, kde obyvatele trápily nejen rozvodněné řeky, ale i silný příliv a prudké vlnobití. Přesto byla skupina lidí, kterým takové počasí dělalo radost. Celá řada surfařů mířila do Anglie právě kvůli vysokým vlnám, které dosahovaly až osmi metrů. 


Záplavy se nevyhnuly ani Irsku. Na unikátních fotografiích od naší čtenářky vidíte město Midleton. To je proslavené hlavně výrobou whisky. Teď však mají obyvatelé úplně jiné starosti než rozjímat u tradičního irského moku. V Midletonu se potýkali s ohromnými problémy. Voda zaplavila ulice, vlny cákaly až nad střechy domů.

Ani předpověď pro příští dny není nikterak optimistická. Měla by přibývat oblačnost a bohužel až do pondělí musejí místní počítat i s deštěm.

foto: p. Suchomelová

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu