ZMĚNIT MÍSTO

Na horách na východě Čech se ochladilo, vlekaři zasněžují

12.01.2014

    Hradec Králové 12. ledna (ČTK) - Velké horské areály v Královéhradeckém a Pardubickém kraji navštívily o víkendu tisíce lyžařů. Vlekaři využili ochlazení a spustili systém technického zasněžování. Lyžařské podmínky v Krkonoších zlepšilo také pět centimetrů sněhu, který napadl v noci na dnešek, zjistila ČTK v anketě mezi provozovateli areálů.

    "Lyžařské podmínky se o víkendu začaly lepšit, na Černé hoře jsme ve vyšších partiích spustili sněžná děla, zasněžujeme všechny sjezdovky. Věříme, že to mrazivé počasí vydrží, aby se podmínky pro lyžování zkvalitnily," řekl Petr Hynek ze SkiResortu Černá hora - Pec.
    Sněhová děla spustili také vlekaři v Říčkách v Orlických horách. "Minusové teploty nám umožnily po několika dlouhých týdnech oblev nad ránem spustit zasněžování," uvedli vlekaři na svém webu. Lyžaři mohou v Říčkách jezdit po červené i modré sjezdovce. Na modré je však nutné dbát z důvodu množství vytátých míst a některých zúžených přejezdových pasáží zvýšené opatrnosti.
    Sněhová děla spustili také ve Skiparku Červená Voda na Orlickoústecku "Potřebujeme zhruba 24 hodin mrazivého počasí, které nám umožní výrazně zlepšit podmínky pro lyžování," řekl ČTK Radek Procházka z tamního skiparku.
    Na hřebenech Krkonoš bylo dnes ráno kolem šesti stupňů Celsia pod bodem mrazu a zhruba 20 centimetrů sněhu. V nejvyšších partiích hor připadly zhruba tři centimetry sněhu, horská služba upozorňuje turisty na zledovatělý terén. V krkonošských lavinových katastrech platí první, tedy nejnižší stupeň lavinového nebezpečí. Na hřebenech Orlických hor je do 10 centimetrů sněhu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu