ZMĚNIT MÍSTO

V Libereckém kraji se o víkendu lyžovalo bez front

12.01.2014

    Liberec 12. ledna (ČTK) - Bez front se lyžovalo o víkendu v lyžařských střediscích Libereckého kraje. V areálech podle vlekařů byly řádově stovky lidí.

    Podle náčelníka lanovky v Harrachově Milana Goče bývá druhý lednový víkend tradičně slabší, navíc část lidí odrazuje i počasí v kraji. V nížinách po sněhu není ani památky a teploty se tam drží nad nulou. "Lidé mohou jezdit na kole a nevěří tomu, že se dá i lyžovat," míní Goč. Kdo ale dorazil do Harrachova, podle něj nemohl litovat. "Je to zmrzlé a upravené," popsal.
    Obdobné podmínky nabízí i Tanvaldský Špičák v Jizerských horách. "Sjezdovka je dobře připravená, nikdo si na podmínky nestěžoval a lyžovalo se bez front," uvedl vedoucí střediska Jiří Hofman. V areálu byly stovky lidí stejně jako třeba v nedalekém Severáku v Hraběticích nebo Vítkovicích v západní části Krkonoš.
    Mnoho jiných míst, kde jsou vleky v provozu, v Libereckém kraji není. Více než kilometr tratí nabízí už jen Černá Říčka v Desné a Jablonec nad Jizerou. Velmi omezeně se dá lyžovat ještě na Benecku, ve Vysokém nad Jizerou či Rokytnici nad Jizerou, které je největším střediskem v kraji. Mimo provoz tam jsou areály Horní Domky, Studenov a Pařez a jezdit se dá jen na některých modrých sjezdovkách ve skiareálech Udatný a Modrá hvězda.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu