ZMĚNIT MÍSTO

Na Rokytské slati bylo v noci minus 17,6 stupně

13.01.2014

    Praha 13. ledna (ČTK) - Na Rokytské slati na Šumavě v noci naměřili minus 17,6 stupňů Celsia, noční teploty pod nulou mohou panovat celý týden. Přes den se ale budou teploty pohybovat kolem pěti stupňů, ve vyšších polohách meteorologové očekávají sněžení. Ve středu může v horských oblastech napadnout až deset centimetrů sněhu za den.
 

K 17 stupňům pod nulou klesla v noci na dnešek rtuť také na stanici Březník nebo Kvilda Perla. Kromě šumavských stanic naměřili minus 10,5 stupně také v Šindelové na Krušnohorsku.
    Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se budou do konce týdne pohybovat noční teploty mezi plus dvěma až minus dvěma stupni Celsia, denní maxima pak mezi jedním až pěti stupni. Jasné počasí, které panovalo v posledních dnech, ale vystřídá zatažená obloha s deštěm a sněžením. "Nejvíce sněhu by mohlo napadnout v horských oblastech, až deset centimetrů nového sněhu za 24 hodin," uvedl Jaroslav Rosa z ČHMÚ. V pátek a o víkendu by se ale mohlo na horách opět vyjasnit.

 

foto pro slunečno.cz: neznámý autor

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu