ZMĚNIT MÍSTO

Kvůli namrzlým vozovkám se dnes na Vysočině stalo 35 nehod

14.01.2014

 Jihlava 14. ledna (ČTK) - Převážně kvůli namrzlým vozovkám se dnes na Vysočině do 16:00 stalo 35 dopravních nehod. Sedm lidí při nich utrpělo zranění, z toho jeden cyklista byl zraněn vážně. Většina nehod se stala dopoledne, kdy při mlze a mrholení začaly silnice namrzat. Silnice jsou podle silničářů sjízdné.

    "Při poklesu teplot pod nulu se během noci opět může objevit náledí," řekla ČTK Milena Hanáková z dispečinku krajských silničářů.
    Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové havarovali většinou řidiči osobních automobilů, kteří po smyku na namrzlé silnici skončili mimo vozovku. Havarovali však i řidiči nákladních aut, ale ve dvou případech také cyklisté. Jednatřicetiletý cyklista spadl po smyku kolem 11:00 v městské části Horní Kosov v Jihlavě. S vážným zraněním hlavy skončil v nemocnici. Čtyřicetiletá cyklistka se kolem 11:00 srazila s osobním autem ve Žďáru nad Sázavou. Srážka však skončila bez jejího zranění.
    Policie podle Čírtkové eviduje 11 oznámení řidičů, kteří upozorňovali na nesjízdné úseky silnic, a to kupříkladu u Zhoře na Jihlavsku a na Třebíčsku u Dalešic a Želetavy.
    Silničáři měli během dopoledne podle Hanákové v každém z pěti okresů v terénu kolem 15 sypačů, kteří udržovali vozovky sjízdné za pomoci chemických i inertních posypů. "Odpoledne už byly teploty nad nulou a problémů ubylo," řekla Hanáková.
    Podle meteorologů by mělo být během noci na Vysočině zataženo s deštěm nebo deštěm se sněhem. K ránu se budou postupně ve výškách od 400 metrů nad mořem objevovat srážky sněhové. Teploty se mají pohybovat od jednoho do minus dvou stupňů Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu