ZMĚNIT MÍSTO

Záplavy v brazilském státě Sao Paulo zabily nejméně 12 lidí

15.01.2014

    Sao Paulo 15. ledna (ČTK) - Nejméně 12 lidí zemřelo a desítku úřady pohřešují po silných záplavách, které začátkem týdne postihly brazilský stát Sao Paulo. Několik set obyvatel regionu přišlo kvůli přívalovým dešťům o střechu nad hlavou, informovala agentura AFP. Již v prosinci registrovaly úřady v dalších brazilských státech desítky mrtvých při záplavách.
 

 Současné povodně postihly především malé město Itaoca ležící přes 300 kilometrů od Sao Paula na jihovýchodě Brazílie. Všech 12 obětí pochází z tohoto města, které je podle AFP bez elektřiny či pitné vody. Živel tu zničil stovku domů. Dalších pět desítek obydlí poničila velká voda v nedalekém Apiai.
    Záchranáři pátrají nejméně po deseti lidech, které jejich příbuzní či úřady po záplavách pohřešují. Meteorologové navíc předpovídají pro oblast další silné srážky.
    Deště s přestávkami sužují různé regiony Brazílie již od prosince. Na konci roku přerušila prezidentka Dilma Rousseffová dovolenou, aby se vypravila do států Minas Gerais a Espírito Santo na východě země postižených záplavami. Zemřelo při nich na 50 lidí a 70.000 dočasně přišlo o domovy. Podle médií šlo o nejhorší povodně, které tuto oblast postihly za posledních 90 let.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu