ZMĚNIT MÍSTO

V Melbourne je vedro, zápasy Australian Open byly přerušeny

16.01.2014

 Melbourne 16. ledna (ČTK) - Vedení tenisového turnaje Australian Open kvůli vysokým teplotám na kurtech pozastavilo dnešní program. Před 4:00 SEČ byly přerušeny rozehrané zápasy na venkovních kurtech, jelikož teploty v Melbourne dosahují 42 stupňů Celsia. Hra na nich se obnoví, až to počasí dovolí. Pokračuje se jen pod zataženou střechou na dvou hlavních dvorcích.

    Ke svému zápasu by měla podle plánu nastoupit Barbora Záhlavová-Strýcová, která se s obhájkyní titulu Viktorií Azarenkovou z Běloruska utká v prvním večerním utkání (od 9:00 SEČ) na centrálním dvorci Roda Lavera.
    Dohrát stihla Ruska Maria Šarapovová, která v Melbourne musela vedle mučivého vedra bojovat i s houževnatým odporem Italky Karin Knappové. Až po tříapůlhodinovém boji ji zdolala po setech 6:3, 4:6 a 10:8. Když Ruska k zápasu druhého kola nastupovala, bylo na kurtech 39 stupňů Celsia, po skončení zápasu dosahovala rtuť teploměru 42,5 stupně.
    Nasazená hráčka číslo tři nastoupila ke svému teprve druhému turnaji po delší přestávce způsobené zraněním ramene. Při každé změně stran se ochlazovala ledem, který si přikládala k ramenům, a polévala si hlavu vodou. Na kurtu měla potíže s podáním, dopustila se dvanácti dvojchyb a Knappová jí vzala šestkrát podání. V desátém gamu rozhodující sady měla Ruska tři mečboly, ale Italka odolávala a ztratila set a zápas až za stavu 8:10.
    Už v úterý a ve středu byli organizátoři vystaveni kritice, že při vysokých teplotách nechávají hráče na kurtech a ohrožují jejich zdraví. Podle předpovědí by dnes měla teplota dosáhnout až 44 stupňů.
    Do čtyřhry vstoupil úspěšně nově složený český pár Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová, který porazil čínsko-japonskou dvojici Čang Šuaj, Kimiko Dateová-Krummová 6:4, 6:4.

 

foto pro slunečno: Josef

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu