ZMĚNIT MÍSTO

Nejlepší sněhové podmínky jsou ve skiareálu v Horní Vltavici

16.01.2014

    České Budějovice 16. ledna (ČTK) - V jihočeských skiareálech se provozovatelům podařilo nasněžit novou vrstvu sněhu a před víkendem nabízí dobré podmínky pro sjezdové lyžování. V průměru ho na šumavských svazích v Jihočeském kraji leží 20 až 40 centimetrů. Nejvíce ho mají na Kvildě a v Horní Vltavici, naopak nedostatek sněhu neumožňuje upravovat bílé stopy pro běžkaře.

    "Podmínky k lyžování jsou ve Skiareálu Lipno skvělé. V noci se většinou zasněžuje, ze středy na čtvrtek napadl přírodní sníh. K dispozici mají lyžaři nejvíce otevřených sjezdovek na Šumavě - téměř šest kilometrů. Tratě jsou bezvadně připravené," řekl dnes ČTK mluvčí společnosti Lipno Servis Jiří Falout s tím, že platí i večerní lyžování od 18:00 do 21:00. Děti v sobotu pobaví velbloud Šajtana a lama Otík. V provozu je také Stezka korunami stromů Lipno, která je součástí skiareálu. Do výšky 40 metrů mohou vystoupat i lyžaři, kterým tu na cestu půjčí boty.
    Také na šumavském Zadově se podařilo vyrobit novou vrstvu sněhu. Lyžaři ale na sjezdovce musejí počítat se zledovatělými místy. Nadále nejlepší podmínky mají v Kvildě na Prachaticku. Podle provozovatele Richarda Jirouše tam leží 25 až 60 centimetrů sněhu, z toho 20 přírodního. V lyžařský areálu Horní Vltavice Nad Kovárnou naměřili 40 centimetrů sněhu, vleky jezdí od 09:00 do 16:00. Kvilda i Vltavice vyhovují svými svahy spíše rodinám s dětmi.
    "V noci na středu 15. ledna se výrazně ochladilo a sněžilo. Na Hochfichtu napadlo až pět centimetrů prašanu, celkem ho tam leží až 40 centimetrů, na Sternsteinu připadly asi tři centimetry k 17 centimetrům," řekl k podmínkám skiareálů na rakouské straně Šumavy Martin Řezáč z Lipna-Marketing. Bruslařská dráha na Lipně je ovšem stále mimo provoz, led měří jen dva až 12 centimetrů. V provozu je ale nadále převoz přes Lipno v Horní Plané, který zkrátí cestu na Hochficht o 25 kilometrů. Pro běžkaře je na Schönebenu upraven pouze okruh v délce dvou kilometrů, upozornil.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu