ZMĚNIT MÍSTO

Na Šumavě napadl sníh

19.01.2014

Pět centimetrů nového sněhu hlásí Špičák i Železná Ruda. Na sjezdovkách leží v průměru 10 až 35 cm přírodního a technického sněhu a v pátek 17. ledna začala některá lyžařská střediska opět zasněžovat. 

Upraveny jsou všechny probematické úseky a v provozu jsou Slalomová sjezdovka a spodní Šance, včetně Rodinné sjezdovky. Kromě čtyřsedadlové lanovky a vleku v úseku spodních Šancí, jezdí i lanovka na Goldhof. Na Belvederu je v provozu sjezdovka Engadin I a zprovozněna byla i lanovka na Pancíř. Skiareál Železná Ruda-Belveder nabízí nově lyžování pro děti do 8 let zdarma a minimálně dva dny v týdnu je na programu večerní lyžování. V sobotu bylo poprvé zahájeno večerní lyžování i na Špičáku. To si můžete užívat od tohoto víkendu pravidelně, vždy ve středu, pátek a sobotu od 18.30. do 21 hodin.

Lyžuje se i v Železné Rudě, kde se oproti předchozím dnům sněhové podmínky výrazně zlepšily. V provozu jsou sjezdovky Nad nádražím a Samoty.

Zprovozněn je opět i areál v Kašperských Horách, kde se s přílivem nového sněhu mohlo zasněžovat. Kašperky hlásí kolem 15 až 25 cm sněhu. Provoz byl obnoven po několikadenní pauze v pátek večerním lyžováním. Ceny jsou oproti původním o deset procent nižší.

Večerní lyžování nabízí i Kubova Huť a každý čtvrtek (případně kdykoliv, pokud je zájem)  Kvilda, kde se lyžuje při osvětlení od 19 do 21 hodin.

Běžecké trasy v provozu zatím nejsou, na většině míst je jen nesouvislá vrstva sněhu, často zledovatělého. S velkou opatrností je sjízdná pouze trasa z Modravy na Březník, přes odbočku na Černohorsko a Ptačí nádrž a zpět kolem potoka.

text a foto: Běla Nedorostová

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu