ZMĚNIT MÍSTO

Krkonoše a Orlické hory přilákaly lyžaře, podmínky se ale horší

19.01.2014

    Hradec Králové 19. ledna (ČTK) - Lyžařská střediska v Krkonoších a Orlických horách zažila poměrně úspěšný víkend. Vzhledem ke špatným podmínkám letošní zimy přijelo dost návštěvníků, zvláště v sobotu. Provozovatelé areálů se ale dívají na svahy s obavami.

    "Podmínky se zhoršují, teploty se dnes pohybují kolem plus tří stupňů, v pondělí má dokonce hodně pršet. Snažíme se pořád sjezdovky udržet aspoň ve slušném stavu, abychom nějakou službu mohli poskytovat. Věřím, že se situace otočí a už to bude dobré," řekl ČTK Zdeněk Spilka z lyžařského areálu ve Špindlerově Mlýně. V sobotu středisko navštívilo kolem 5000 lidí, dnes o něco méně. Podle Spilky letošní zima není tak výjimečná, podobná už byla v sezoně 2006/2007. "Tehdy přišel první sníh až po 27. lednu," uvedl Spilka.
    Značný zájem lyžařů pocítily i sjezdovky v Janských Lázních. "Návštěvnost byla vysoká. V našich ostatních střediscích v Peci pod Sněžkou, Velké Úpě nebo Černém Dole bylo lidí méně, než bývá o víkendu obvyklé," řekl Petr Hynek ze SkiResortu Černá hora - Pec. Přes očekávané oteplení v několika příštích dnech by mělo být nadále v provozu asi devět kilometrů sjezdových tratí na Černé hoře, kolem sedmi v Peci pod Sněžkou, v omezeném rozsahu i v dalších střediscích.
    Nestěžují si ani provozovatelé zimního střediska v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem na Orlickoústecku. "Počasí nám v sobotu přálo, návštěvnost byla sice průměrná, ale na panující podmínky dobrá. Dnešní mlhy a občasný déšť se už na počtu lidí podepsaly," uvedl obchodní ředitel společnosti Sněžník Martin Palán. Lyžařům zatím slouží lanovka Sněžník se sjezdovkou A a vlek a sjezdovka Kamila. Při ochlazení by se o příštím víkendu otevřela i sjezdovka B.

 

foto: pro slunečno.cz Helena Vojtíšková

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu