ZMĚNIT MÍSTO

V ČR v noci sněžilo a silnice místy namrzají, ale jsou sjízdné

22.01.2014

 Praha 22. ledna (ČTK) - Ve všech českých a moravských krajích se dnes musejí řidiči připravit na sníh, místy i na námrazu. Například na Liberecku vrazilo na R35 na hlavním tahu z Liberce na Prahu auto do svodidel a nehoda zkomplikovala provoz. Silnice jsou přesto podle silničářů vesměs s opatrností sjízdné, sněhu většinou napadlo jen několik centimetrů. Český hydrometeorologický ústav v úterý prodloužil výstrahu před náledím v celé zemi, která tak platí do dnešních 09:00.

   Podle informací silničářů z jednotlivých regionů je na silnicích spíše jen rozbředlý sníh, především ve vyšších polohách. Jinak jsou cesty holé a mokré. V některých oblastech, třeba v Ústeckém, Pardubickém nebo Moravskoslezském kraji, se však mohou motoristé setkat i s náledím. Například v Plzeňském či Olomouckém kraji se objevují také mlhy.
    Místy stále sněží a někde se ke sněhu přidává i déšť. Silničáři upozorňují, že srážky mohou namrzat, takže by měli řidiči být velmi opatrní. Třeba v Královéhradeckém kraji nebo Vysočině se budou i přes den pohybovat teploty jen kolem bodu mrazu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu