ZMĚNIT MÍSTO

Lokální bouře zasypala sněhem Prahu 6, způsobila dopravní potíže

22.01.2014

Praha 22. ledna (ČTK) - Některé oblasti Prahy řeší problémy s dopravou kvůli čerstvému sněhu. Dopravní podnik (DPP) zrušil několik autobusových linek, místy zpoždění dosahovalo až dvě hodiny, řekl ČTK mluvčí Jiří Štábl. Situace se podle něj kolem 10:00 zlepšila a provoz byl postupně v oblastech Prahy 5 a 6 obnovován. Potíže způsobila lokální sněhová bouřka.

    I přes problémy v dopravě, které sníh v Praze způsobil, ale meteorologové upozorňují, že se nejedná o sněhovou bouři. "V ranních hodinách přecházela přes západní polovinu Prahy pouze silnější sněhová přeháňka. V lednu nic neobvyklého," uvedl Jan Šrámek z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
    Autobusy nabíraly značné zpoždění především v Motole, Dejvicích nebo na Strahově. Nejezdily také například linky 108, 161 nebo 312, dodal Štábl. Tramvajová doprava potíže se sněhem neměla, zpoždění tramvají pouze způsobil řidič na Evropské, který kvůli čerstvému sněhu přehlédl tramvajovou trať a uvázl v kolejišti.
    Podle mluvčí Technické správy komunikací Barbory Liškové sníh napadl především v oblasti Vypichu a Petřin, bouře se poté přesunula do Prahy 5. Silničáři do postižených oblastí poslali úklidové vozy. Potíže ale měli s ucpanými ulicemi. Navíc sníh na silnicích namrzal a způsoboval náledí. Po odklizení sněhu budou silničáři podle Liškové pokračovat v preventivním ošetřování vozovek. Dodala, že radary nové lokální bouřky neukazují.
    Praha 6 vyhlásila v 06:00 sněhovou pohotovost a do ulic tak nastoupilo přes 500 brigádníků. Začali uklízet a posypávat chodníky. Nejhorší situace prý byla na Petřinách, Dědině a v Břevnově, uvedl místostarosta Prahy 6 Jan Záruba. Radnice očekává odpoledne další

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu