ZMĚNIT MÍSTO

Východ USA se snaží vypořádat s dalšími mrazy a závějemi sněhu

22.01.2014

   New York 22. ledna (ČTK) - Obyvatelé severovýchodního pobřeží USA se už podruhé od začátku ledna potýkají s neobvykle mrazivým počasím, které s sebou tentokrát přineslo i husté sněžení. V úterý napadlo na některých místech až 40 centimetrů nového sněhu, což omezilo dopravu i veřejný život, protože zavřená zůstala řada škol a úřadů. Ačkoli dnes má podle meteorologů sněžení ustávat, dopravní omezení platí dál, napsala agentura AP.

    Ve státě New Jersey napadlo v úterý až 40 centimetrů sněhu, závěje ochromily i letiště ve Filadelfii, kde 34 centimetrů sněhu prolomilo téměř století starý rekordní zápis z roku 1917. Přes dvacet centimetrů nasněžilo i v New Yorku a státě Massachusetts.
    Během úterka bylo zejména na severozápadě zrušeno 3000 letů a velké výpadky pocítili zejména pasažéři na frekventovaných letištích ve Washingtonu, Baltimoru, Filadelfii, New Yorku a Bostonu. Dalších 1400 letů bylo zatím zrušeno dnes.
    Bouře v úterý ochromila státní úřady a další instituce. V New Yorku se zavřely dveře ústředí Organizace spojených národů a guvernér Andrew Cuomo vyhlásil stav nouze. S počasím bojovali i obyvatelé Washigtonu, kde téměř nefungovala veřejná doprava. Bílý dům zrušil pravidelné setkání s novináři a guvernér státu New Jersey Chris Christie musel odvolat večerní oslavu své druhé inaugurace. Většina washingtonských úředníků v úterý vůbec nemusela do práce a dnes se jim pracovní doba o dvě hodiny posunula.
    Po sněhové bouři zasáhne severovýchod Ameriky další vlna mrazů. Podle meteorologů budou teploty klesat až k minus 18 stupňům Celsia a kvůli silnému větru budou pociťované teploty ještě mnohem nižší.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu