ZMĚNIT MÍSTO

Vlekaři na Vysočině díky návratu mrazů spustili sněhová děla

23.01.2014

Jihlava 23. ledna (ČTK) - Díky návratu mrazů spustila řada vlekařů na Vysočině sněhová děla. Některé sjezdovky se jim ale do nadcházejícího víkendu zasněžit nepodaří. Lyžaři mohou zamířit na Šacberk u Jihlavy, Křemešník nedaleko Pelhřimova a na novoměstský Harusův kopec. Od soboty bude možná v provozu také vlek v Novém Jimramově na Žďársku. Další lyžařská střediska plánují otevření spíš na příští týden, řekli dnes ČTK jejich správci. Sportovní lyžařské tratě v novoměstské Vysočina Areně budou kvůli závodům pro veřejnost uzavřeny do 4. února.

    Na Vysočině je teď otevřena jen sjezdovka Šacberk, na níž se v tomto týdnu konaly závody olympiády dětí a mládeže. Teď už je svah s půlmetrovou vrstvou sněhu opět plně přístupný veřejnosti. "My jsme neměli potíž, ani ty stovky závodníků s tím kopcem nic neudělaly. Je naprosto čistý a bez vad," přiblížil lyžařské podmínky provozovatel Pavel Havlíček.
    Střediska na Křemešníku a na Harusově kopci v tomto týdnu přerušila provoz a naplno zasněžují. Obě se znovu otevřou v pátek. "Využíváme mrazivého počasí, sněžíme ve dne v noci," potvrdila správkyně křemešnické sjezdovky Magda Vaňková. O víkendu bude na tomto kopci ležet 60 až 80 centimetrů sněhu, nejvíc v této sezoně. "Konečně nám na Vysočinu přišla ta pravá zima a máme na Křemešníku ty lyžařské podmínky, na které jsou lyžaři zvyklí," podotkla.
    Sněhová děla pracují naplno i v Novém Jimramově. "Obnovení provozu plánujeme na tuto sobotu. Vše upřesníme nejpozději v pátek," uvedli správci sjezdovky na svém webu. Na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí zasněžují svah od dnešního rána, vlek by mohl začít jezdit v nejbližších dnech. Termín ještě nebyl stanoven.
    Další skiareály na Vysočině plánují zahájit lyžování koncem příštího týdne, kdy budou ve školách pololetní prázdniny. Obnovení provozu plánují v Dalečíně. Poprvé v této zimě by se koncem týdne mohl rozjet lyžařský vlek na Čeřínku u Jihlavy i sedačková lanovka v Lukách nad Jihlavou. Aktuální informace o provozu sjezdovek na Vysočině lze najít na webu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu