ZMĚNIT MÍSTO

Silničáři na severu Čech radí opatrnost, silnice mohou namrzat

25.01.2014

Liberec/Ústí nad Labem 25. ledna (ČTK) - Silničáři na severu Čech radí opatrnost. Hlavně v Libereckém kraji klesají teploty až k 13 stupňům pod bodem mrazu a při těchto teplotách už sůl na silnicích ztrácí účinnost. I na hlavních tazích zejména v horských a podhorských oblastech leží zbytky sněhu a silnice mohou namrzat. Žádné problémy však zatím podle policie hlášeny nejsou.

   V Libereckém kraji se dnes ráno teploty pohybovaly od šesti do 13 stupňů pod nulou, nejchladněji bylo v horách. Všechny komunikace jsou sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost. Hlavní tahy jsou většinou holé, třeba na silnicích 10 a 14 směrem na Harrachov ale leží zbytky sněhu. Na silnicích nižších tříd je uježděný sníh a hlavně do horských oblastí by neměli vyjíždět řidiči bez zimní výbavy. V kraji se stále objevují sněhové přeháňky.
    V Ústeckém kraji je přeci jen o něco tepleji - od čtyř do devíti stupňů pod nulou. Většinou nesněží, přeháňky se objevují jen ojediněle. Hlavní tahy jsou většinou holé, v oblasti Krušných hor ale mohou i na hlavních silnicích ležet zbytky sněhu, a silničáři proto radí jezdit opatrně. Ochlazení ale zhoršilo v Ústeckém kraji ovzduší. Nejhůř se podle meteorologů dýchá na Mostecku a Chomutovsku.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu