ZMĚNIT MÍSTO

Kam na lyže a běžky do Krušných hor?

25.01.2014

Výrazné zlepšení lyžařských podmínek přineslo ochlazení a sněžení v Krušných horách. Na Klínovci a Božím Daru leží na sjezdovkách kolem 35 až 55 cm přírodního a technického sněhu a opět se zasněžuje. Na Klínovci se lyžuje na Dámské sjezdovce, Propojce I. a IV., Pařezovce, Přemostěné a na Slalomáku. V provozu jsou tři lanovky, vlek a přepravní pás. Skiareál na Klínovci je otevřen denně od 9 do 16 hodin a nabízí sportovní vyžití nejen pro dospělé, ale i pro děti. V Dětském miniareálu je v provozu malý lyžařský vlek vhodný i pro ty nejmenší. Jízda na dětském vleku je zcela zdarma. V blízkosti je i dětská sáňkařská dráha.

Na Klínovec jezdí zdarma skibus z Božího Daru, Mariánské nebo Loučné .Bus na Boží Dar i Klínovec jede také z německého příhraničí, z Fichtelbergu.

Další skiareál je v provozu na nedalekém Božím Daru, kde se intenzivně zasněžuje a podmínky se den ode dne zlepšují. V provozu je sedačková lanovka a sjezdovka Moser a sjezdovka s vlekem za hotelem Praha. Poslední jmenovaná je vhodná pro děti a začátečníky.

Kromě sjezdového lyžování nabízí Boží Dar i desítky kilometrů tratí pro běžkaře. Vede tudy Krušnohorská magistrála, po které se lze dostat na běžkách i do sousedního Německa. Magistrála propojuje Pernink, Abrtamy, Nové Hamry, Horní Blatnou či německý Klingenthal nebo lázeňské městečko Oberwiesenthal, kolem kterého je na německé straně v zimě k dispozici 75 kilometrů běžeckých tras a turistických stezek. Trasy pro běžkaře se sice ještě nezačaly strojově upravovat, ale na některá místa se na běžkách už lze vydat. Boží Dar je vstupní branou na 150 kilometrů běžeckých tratí na českém i německém území a trénuje zde i náš nejlepší běžkař Lukáš Bauer.

Kromě velkých areálů na Karlovarsku a Chomutovsku se lyžuje také na Bublavě u Sokolova, kde je otevřeno denně od 9 do 21 hodin. Poprvé se dnes lyžovalo na Alšovce u Měděnce nad Chomutovem a na Zadní Telnici na Ústecku, kde je také počínaje 25.lednem v provozu dvousedadlová lanovka. Ta přepravuje v sobotu /25.1./ a v neděli /26.1./ lyžaře ZDARMA.

autor: Běla Nedorostová

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu