ZMĚNIT MÍSTO

Srážka dvou kamionů zablokovala D5 ve směru na Prahu

27.01.2014

Plzeň 27. ledna (ČTK) - Ranní nehoda dvou nákladních vozů zablokovala u hranic s Německem dálnici D5. Směr na Prahu bude zcela neprůjezdný podle odhadů policie minimálně 09:30, uzavřen je i hraniční přechod. Kolony se netvoří, německá policie odklání dopravu přes starý hraniční přechod. Úsek u hranic je podle silničářů kluzký, sjízdnost v příhraničí navíc komplikuje husté sněžení. Opatrní musí být řidiči i jinde v regionu, na vozovkách leží rozbředlý, nebo ujetý sníh a srážky snižují viditelnost. ČTK to zjistila u silničářů a policie.

    "Nehoda na dálnici se stala hned za hraničním přechodem ve směru k nám do České republiky. Střetly se tam dva kamiony," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Podle policie jely dvě nákladní soupravy za sebou, přičemž řidič první zřejmě dostal smyk a zablokoval jízdní pruhy, za ním jedoucí řidič nestihl zareagovat a do kamionu narazil. Podle silničářů se nehoda stala na 146. kilometru D5. "Je to bez kolon a větších komplikací, protože němečtí kolegové odklánějí dopravu už ve Waidhausu přes starý hraniční přechod," uvedla policejní mluvčí Jana Tomková.
    Silničáři varují v případě dálnice D5 právě před úsekem v tachovském příhraničí, kde vozovka klouže, navíc v místě silně sněží. Kvůli vysoké hustotě srážek je snížena viditelnost. Směrem do ČR, tedy k Plzni, se situace zlepšuje, na dálnici leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření a v úseku blízko Plzně je silnice mokrá.
    Na ostatních hlavních tazích v regionu leží podle dispečera krajské zimní údržby Jiřího Slapničky rozbředlý sníh, nebo jsou vozovky mokré. "Víc pozornosti je třeba věnovat silnici první třídy v horské oblasti, kde se přijíždí k Železné Rudě, je tam zhruba osmikilometrová část, jež se udržuje jen inertním posypem," uvedl. Podobná situace je na silnicích nižších tříd, na solených úsecích je většinou rozbředlý sníh a na úsecích ošetřovaných drtí ujetá vrstva.
    Nehoda kamionu v Čemínech na severním Plzeňsku komplikuje dopravu na silnici 2/180. "V serpentinách se tam vzpříčil kamion, úsek je neprůjezdný," uvedl Slapnička.
    Teplota v kraji se pohybuje kolem minus tří čtyř stupňů Celsia, během noci byly venku všechny sypače. Znovu budou vyjíždět dnes ráno, na Tachovsku a Domažlicku začalo zase sněžit. V kraji připadlo od pěti do deseti centimetrů sněhu. "Naštěstí nefouká silný vítr," dodal Slapnička.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu