ZMĚNIT MÍSTO

Sníh na plážích na Floridě

29.01.2014

  Washington 28. ledna (ČTK) - Jih Spojených států byl dnes zasažen netypicky mrazivým počasím, které do této oblasti přineslo sníh a náledí. Zrušeny nebo zpožděny byly tisíce letů a na mnoha místech byly kvůli náledí uzavřeny silnice.

    Mrazivé počasí je součástí arktické fronty, která již zasála severovýchod USA a centrální část země. Největší nadílka sněhu se očekává v Jižní a Severní Karolíně, zatímco náledí se předpokládá od Louisiany po Severní a Jižní Karolínu.
    Úřady v této oblasti uvyklé i v zimě vyšším teplotám varovaly řidiče, aby pokud možno nevyjížděli. Služba FlightAware hlásí, že bylo zrušeno nebo zpožděno přes 3000 letů, z toho 900 na nejrušnějším světovém letišti v Atlantě ve státě Georgia.
    Dnes a ve středu meteorologové předpovídají náledí a sníh na některých plážích na Floridě i v New Orleansu, kde naposledy sněžilo před šesti lety.
    Poslanci státního Kongresu v Jižní Karolíně zrušili kvůli počasí tento týden zasedání. V Alabamě náledí způsobilo havárii sedmi vozidel, která si vyžádala dva mrtvé a pět zraněných.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu