ZMĚNIT MÍSTO

Pozor! Nevstupujte na led!

29.01.2014

   Brno 29. ledna (ČTK) - Vodohospodáři varují před vstupem na led na vodních plochách na Moravě. Je totiž příliš tenký a tedy zrádný, řekla dnes ČTK mluvčí státního podniku Povodí Moravy Gabriela Tomíčková. Průměrně se tloušťka ledu zatím pohybuje od dvou do čtyř centimetrů; pod bruslaři by se mohl prolomit.

    Firma má ve správě všechny nádrže i řeky na Moravě. Teploty na ní se pohybují v uplynulých třech dnech okolo minus sedmi stupňů Celsia. Na některých místech, hlavně na menších nádržích, se tvoří led. Podle vodohospodářů někteří lidé zkouší jeho pevnost.
    "Na zamrzlém zaústění Baťova kanálu do řeky Moravy u Uherského Hradiště bruslilo v pondělí pět dětí. Je nutné, aby rodiče poučili školáky o tom, že je to nebezpečné," doplnila mluvčí.
    Zdůraznila, že vstup na zamrzlé plochy vodních nádrží a rybníků je vždy jen na vlastní nebezpečí. Nádrže Bojkovice, Boskovice, Fryšták, Hubenov, Karolinka, Koryčany, Landštejn, Mostiště, Nová Říše, Opatovice, Slušovice, Vír a Znojmo jsou zdroje pitné vody a platí proto zákaz vstupu na ně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu