ZMĚNIT MÍSTO

Hurá do Chuchle na běžky. Trať už je připravená.

30.01.2014

Konečně jsme se dočkali. Přišly mrazy a s nimi i otevření běžkařské trasy na chuchelském dostihovém závodišti u Prahy. I když počasí příliš zimní až donedávna nebylo, okruh se otevřel jen o týden později, než tomu bývalo v jiných letech. Sportovním nadšencům tak ani teplé počasí nepřekazilo jejich každoroční zimní radovánky. Brány Ski Parku se návštěvníkům otevřely ve středu odpoledne.

Okruh, který pořadatelé vytvořili intenzivním zasněžováním, má v tuto chvíli zhruba 450 metrů. Podle organizátorů to ale rozhodně není ani zdaleka konečná délka. „ Jak to situace bude dovolovat, tak budeme okruh dál zasněžovat a protahovat ho. Věříme, že se nám podaří udělat co nejdelší alespoň kilometrový okruh,“ uvedl pořadatel Martin Dvořák.

Lyžovat by se mělo v Chuchli celé dva měsíce. Okruh můžete na běžkování využít zdarma a ti z vás, kdo by náhodou neměli potřebnou výbavu, si mohou vše potřebné vypůjčit přímo na místě. Základní školy mají zdarma dokonce i výcvik a veškeré vybavení. Ski Park bude otevřen každý den od osmi ráno do devíti hodin večer. Je vybaven i světly, takže je možné vypravit se sem na běžky i za tmy.

Na své si přijdou příznivci klasického stylu i bruslení. Okruh budou rolby upravovat každý den a pokud budou dobré klimatické podmínky, tedy ideálně -3 °C a méně, technický sníh se bude pro šest metrů široký okruh vyrábět přímo na místě. Součástí Ski Parku bude i prostor pro malou sjezdařskou školu.

Areál nabízí 600 parkovacích míst, převlékárnu a občerstvení v bufetu. Stejně jako v uplynulé sezoně i tentokrát organizátoři plánují zimní akce pro děti, zimní triatlon a další závody.

Největší změnou oproti loňskému roku je hlavně umístění celého okruhu. Trať pro běžkaře se totiž posunula mimo dostihový okruh. Lyžařská trať bude připravena v těsné blízkosti hlavní tribuny a na části plochy parkoviště. Díky tomu bude možné běžkovat dopoledne. V minulých letech to nebylo možné právě proto, že na dostihovém oválu v té době trénovali koně. Letos tak návštěvníky žádné podobné omezení nečeká. Kromě toho se oproti loňskému roku podařilo zlepšit i zázemí. Uvnitř hlavní tribuny je tepleji, lyžaři to mají blíž na okruh a i v půjčovně najdou více vybavení.

 

text: Michaela Cmíralová

 

.

 

 

 

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu