ZMĚNIT MÍSTO

Na západočeském Špičáku se o víkendu otevře nový snowpark

31.01.2014

Moderní Snowpark Freestyle Area Špičák vybudovaný na bývalé sjezdovce Lubák, bude sloužit pro freestylové lyžování široké veřejnosti. Na své si tu přijdou příznivci snowboardingu a freeski, a to jak pokročilí, tak začátečníci. V rámci otevření snowparku je připraven bohatý zábavný program a dva lyžařské závody.

Největší lyžařský areál na české straně Šumavy nabízí v této zimní sezoně i největší novinku, sjezdovku Spodní Šance, kterou ocení především rodiny s dětmi a méně zdatní lyžaři. Spodní Šance je dlouhá 650 metrů a široká 70–120 metrů, a má mírný sklon vhodný právě pro začátečníky. Sjezdovka je osvětlena a proto se sem z Lubáku přesunulo i večerní lyžování. V části nové sjezdovky je i časomíra, kde si můžete změřit, jak rychle projedete vytyčenou slalomovou tratí.

Areál Špičák tak nabízí od této sezóny tratě vhodné pro všechny skupiny lyžařů a snowboardistů. Od sjezdovky Šance, která je nejprudší v České republice, přes různé sportovní tratě až po mírné svahy. Nový vlek ve spodní části Šancí přepraví za hodinu 7 550 lyžařů oproti původním 1 200. 

O tomto víkendu se na západočeských horách uskuteční také několik zajímavých akcí. Dvě z nich se konají v Železné Rudě a opět na Špičáku, kde je na programu hudební akce nazvaná „Rockové lyžařky.“ Probíhat bude v sobotu a neděli (1. a 2.2.) ve sportovním areálu Špičák. Užít si tak můžete kromě lyžování i spoustu muziky. K dispozici bude i něco dobrého na zahřátí.  

Další plánovaný program prvních dvou únorových dnů má název „Na Hromnice, na sněžnice.“ Jedná se o tradiční výlet na sněžnicích, které si můžete půjčit na www.ski-snowmax.cz nebo zamluvit na telefonu 603 524 262. Půjde se z Železné Rudy a sraz účastníků je u radnice. Odtud se účastníci vydají k pomníku Adolfa Kašpara. Ti odvážnější pak mohou pokračovat po trase k Čertovu jezeru nebo na Špičácké sedlo. A odtud je to už kousek do Skiareálu, kde na vás čekají Rockové lyžařky. Každý z účastníků dostane certifikát a pět vylosovaných i hodnotnou odměnu.

Text: Běla Nedorostová

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu