ZMĚNIT MÍSTO

Víkendová předpověď počasí s výhledem do dalšího týdne

30.01.2014

Po přechodném ochlazení na podprůměrné teploty a menším přídělu sněhových vloček v nížinách se musíme srovnat s tím, že se teplota vzduchu bude pohybovat v okolí bodu mrazu během celého dne. V noci teploty klesnou většinou pod tuto hodnotu, přes den zase překročí na opačnou stranu Celsiovy stupnice. K tomu počítejme i se srážkami ve všech podobách.

Mezi velmi rozvinutou tlakovou výší nad Ruskem a tlakovými nížemi jihovýchodně od Islandu a v oblasti jižního Francouzského pobřeží k nám bude proudit vzduch od jihovýchodu až jihu. Ten bude relativně teplý a vlhký. Ze soboty na neděli by nás měl ovlivnit vlnící se frontální systém související se zmíněnou níží jihovýchodně od Islandu.

Páteční počasí bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy s deštěm či mrznoucím deštěm v nižších polohách, od vyšších poloh očekávejme tvorbu mrznoucích mlh s občasným sněžením, či srážkami smíšenými. Večer na západě možnost přechodného protrhání oblačnosti až na polojasno. Nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C. Vítr bude jihovýchodní až jižní, v západní polovině Čech jen slabý, do 4 m/s, na zbytku území čerstvý 4 až 8 m/s, místy až 10 m/s s nárazy až 15 m/s, na horách silnější s nárazy až 30 m/s.

sobotu předpokládejme převážně oblačno až zataženo s ojedinělým deštěm, místy i mrznoucím, od vyšších poloh místy mrznoucí mlhy a slabé občasné sněžení. Večer začne od západu přibývat frontální oblačnost. Nejnižší teploty v sobotu ráno poklesnou na 0 až -4 °C, přes den se vyhoupnou na -1 až 3 °C, zejména v Čechách ojediněle až 7 °C. Jižní, jihovýchodní, na východě až jihozápadní vítr bude mít rychlost 6 až 10 m/s s nárazy 15 m/s, na horách s nárazy až 35 m/s. Na západě Čech jen slabý proměnlivý nebo jihovýchodní do 4 m/s.

neděli se dočkáme převážně zatažené oblohy s deštěm, místy i mrznoucím. Na horách půjde o srážky smíšené či sněhové a večer se bude postupně jednat o sníh s deštěm či sněžení i v nižších polohách. Nejnižší noční teploty 1 až -3 °C, přes den se teplota vzduchu vyšplhá na -1 až 3 °C. Vítr bude ještě zpočátku na Moravě čerstvý nárazový, během noci ale zeslábne a povane od východu až jihovýchodu 2 až 6 m/s.

Začátek příštího týdne bude oblačný až zatažený, místy přechodně i polojasný s deštěm, ojediněle i mrznoucím, nebo smíšené srážky, na horách půjde převážně o sněžení. Noční minima 0 až -5 °C, denní maxima -1 až 4 °C.

Zdroje:

http://www.chmi.cz

http://www.wetter3.de

http://www.wetterzentrale.de

http://www.skystef.be

http://www.sat24.com

http://www.met.fu-berlin.de

http://www.woweather.com

http://www.ecmwf.int

Václav Smolka

Dne 30. 1. 2014

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu