ZMĚNIT MÍSTO

Na jihu Čech fouká silný vítr, tvoří se sněhové jazyky

31.01.2014

    České Budějovice 31. ledna (ČTK) - Řidiči si dnes musí na jihu Čech dát pozor na silný nárazový vítr. Fouká zejména na Táborsku, Českobudějovicku a Jindřichohradecku, někde vytváří vítr na silnicích sněhové jazyky, někde padají stromy. Hlavní tahy jsou mokré, ale na vedlejších je ve vyšších polohách zledovatělá vrstva ujetého sněhu. Meteorologové varují před mrznoucími srážkami a tvorbou ledovky.

   Podle dispečinku správy a údržby silnic jsou v Jihočeském kraji aktuálně neprůjezdné dvě silnice, a to u Bednárce na Jindřichohradecku, kde spadl na vozovku strom, a u Újezdce na Českobudějovicku, kde vítr navál na komunikaci třetí třídy závěje. Také u Dolní Pěny na Jindřichohradecku spadl kolem 06:00 strom na jedoucí dodávku. "Řidič vyvázl s lehkým zraněním, silnice už je průjezdná," řekla ČTK mluvčí policie Štěpánka Uhlířová.
    Teplota vzduchu se v nižších polohách pohybuje kolem bodu mrazu. Nejtepleji je po ránu na šumavském Churáňově - plus 1,5 stupně Celsia.
    Přes den bude podle Jaroslava Hintermüllera z Českého hydrometeorologického ústavu zataženo, místy, zejména na Českomoravské vrchovině slabý déšť nebo mrholení, zpočátku ojediněle srážky mrznoucí s možností vzniku ledovky. Nejvyšší denní teploty nula až plus tři stupně. Vítr v nárazech bude dosahovat tak jako v noci až 70 kilometrů v hodině.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu