ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na tento týden. O víkendu u nás bude až 8 °C.

03.02.2014

Teplota vzduchu šplhající až k 5 °C a jasná obloha, tak dnes dala charakterizovat některá místa Česka. Podle tohoto scénáře to vypadá, jako by se žezla pomalu chtělo chopit jaro a nahrává tomu i prodlužující se den. A v souladu je i další předpověď, podle které by se mělo v dalších dnech mírně oteplit, dočkáme se slunečního záření, na některých místech se vyskytnou přeháňky a zpočátku bude i větrno.

                Aktuálně se nad východní Evropou nachází talková výše, jež by měla zeslabovat frontální systémy postupující nad střední Evropu. Do Česka tak proudí relativně teplejší vzduch od jihu. Severozápadně od Británie leží tlaková níže, s níž spojený frontální systém okludující fronty ovlivňuje zejména západní Evropu, ale při svém průniku dále do kontinentu se bude rozpadat. Vliv na počasí nad Českem by měl mít až frontální systém, přecházející nás ze středy na čtvrtek.

                V úterý by mělo být zataženo nízkou oblačností, s ojedinělým slabým mrholením, i mrznoucím, na Moravě a ve Slezsku, s výjimkou Vysočiny převážně skorojasno až polojasno. Denní teploty očekávejme -1 až 3 °C, v místech, kde zůstane obloha zatažená až -4 °C, zejména na východě pak až 6 °C. Jihovýchodní vítr povane rychlostí 3 až 7 m/s, na severních horách a Vysočině až 20 m/s, v nárazech až 30 m/s. Během dne pozvolné slábnutí. Na západě Čech jen slabý, do 4 m/s. V platnosti je také výstraha ČHMÚ na silnou námrazu, náledí a silný vítr!

                Středa bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, zejména na Vysočině zataženo nízkou oblačností nebo mlhami, ojediněle se vyskytne i mrholení, které může být mrznoucí. Večer od západu přibývání frontální oblačnosti. Noční minima se budou pohybovat od -1 do -5 °C, ojediněle až -7 °C. Denní maxima vystoupají na 0 až 4 °C, při zatažené obloze až -2 °C, na východě Moravy a v Čechách ojediněle až 7 °C. Jižní až jihovýchodní vítr bude mít rychlost 4 až 8 m/s s nárazy až 20 m/s, v Čechách 2 až 6 m/s.

                Oblačno až zataženo by mělo být ve čtvrtek. Měl by se vyskytovat déšť, i mrznoucí, či přeháňky, které budou ve vyšších polohách sněhové. Vyskytnout se mohou i mrznoucí mlhy. K večeru od západu ubývání oblačnosti. Noční minima 1 až -3 °C, denní maxima 1 až 5 °C, v Čechách i tepleji. Jižní až jihozápadní vítr povane rychlostí 2 až 6 m/s.

                O víkendu se dočkáme oblačné až zatažené oblohy s deštěm či přeháňkami, které budou v nejvyšších polohách smíšené nebo sněhové. Noční teploty klesnou na -3 až 2 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 3 až 8 °C.

 

Zdroje:

http://www.chmi.cz

http://www.wetter3.de

http://www.wetterzentrale.de

http://www.sat24.com

http://www.met.fu-berlin.de

http://www.woweather.com

http://www.ecmwf.int

autor: Václav Smolka

 

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu