ZMĚNIT MÍSTO

Výstraha meteorologů: Pozor, bude to klouzat!

09.02.2014

  Praha 9. února (ČTK) - Na Moravě, Slezsku a jihovýchodě Čech se v noci podle meteorologů objeví náledí. Vyplývá to z dnes zveřejněné výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Už odpoledne bude podle pracovníků ústavu také ve vyšších polohách sněžit, na horách může připadnout až pět centimetrů sněhu.

    "Během odpoledne a večera bude v jihovýchodní polovině ČR pršet a přibližně v polohách nad 600 metrů nadmořské výšky bude postupně sněžit. Sněhová pokrývka se bude tvořit většinou v polohách nad 700 metrů," oznámil ČHMÚ. "Večer a v noci na pondělí se vyjasní, teploty klesnou pod nulu a na mokrých, neošetřených komunikacích se bude místy tvořit náledí," doplnili meteorologové.
    Náledí hrozí podle nich zejména na jihu Čech, Českomoravské vrchovině, Moravě a Slezsku. ČHMÚ uvádí, že nejprve se zřejmě náledí objeví v Jihočeském a Pardubickém kraji a na Vysočině, pro něž výstraha platí od dnešních 20:00 do pondělních 10:00. Pro Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj platí výstraha až od 22:00 rovněž do 10:00 v pondělí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu