ZMĚNIT MÍSTO

Nové turistické směrovky jsou i v angličtině

10.02.2014

Zahraniční turisté, kteří navštíví Plzeň, to mají teď snazší. Dobře orientovat po městě se mohu i bez mapy. Rozcestníky a směrovky, které je zavedou k jednotlivým turistickým cílům a na další důležitá místa, jsou od konce loňského roku kromě češtiny také v angličtině. V historickém centru Plzně bylo nově umístěno jedenáct sloupků, dalších sedmatřicet, které jsou v jiném stylu a barvě, bylo instalováno mimo městskou památkovou zónu. Z rozcestníků zmizelo zbytečné značení institucí, včetně názvů ulic, a přibylo značení turistických cílů s důležitými odkazy na nejvyhledávanější místa a služby.

Nejnavštěvovanější turistické cíle

Mezi nejvyhledávanější místa v Plzni patří na první místě Náměstí Republiky s Katedrálou svatého Bartoloměje. Na seznamu oblíbených turistických cílů je také Pivovar, Historické podzemí s Pivovarským muzeem, Velká synagoga, která je druhou největší v Evropě, dále Sadový okruh nebo Zoo s Dinoparkem. V posledních letech rozšířila řadu nejvyhledávanějších turistických lákadel Techmania Science center. Toto moderní interaktivní centrum vybudované ve zrekonstruované tovární hale plzeňské Škodovky je vyhledávané zejména dětmi a mládeží. Techmania nabízí netradiční pohled na vědu zprostředkovaný formou zábavy. Na ploše tří tisíc metrů čtverečních tu najdete expozice zaměřené na fyzikální jevy, vědecké experimenty a také novinky ve vědě.

Nejvíce turistů zavítá na plzeňské náměstí

Náměstí Republiky v centru Plzně je jedním z největších náměstí v České republice i Evropě. Má rozlohu 139 x 193 metrů a je zde i v pořadí druhý nejvyhledávanější turistický cíl - Katedrála svatého Bartoloměje se známou plastikou Plzeňské madony. Zmínit bychom měli i plzeňského andělíčka na barokní mříži v zadní části kostela, který podle pověsti přináší štěstí a plní přání. A hojně navštěvovaná je i věž katedrály, která je s výškou 102 metrů nejvyšší kostelní věží v České republice. K vyhlídce ve výšce 62 metrů vede 301 schodů. Za jasného počasí je vidět nejen do širokého okolí, ale až na šumavské kopce.

Za historií piva

Dalším hojn2 navštěvovaným turistickým cílem, oblíbeným zejména mezi mužskou populací, je plzeňský pivovar. Speciální prohlídkový okruh nabízí pohled do historie i současnosti tradiční výroby piva - více zde. Návštěvníci se seznámí nejen s výrobou známého ležáku Pilsner Urquell, ale nahlédnou i do míst, kam se běžně jen tak nedostaneme. V pivovarských sklepích mohou na závěr prohlídky ochutnat neupravené, nefiltrované a nepasterizované pivo přímo ze sudu.

 

Text a foto: Běla Nedorostová

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu