ZMĚNIT MÍSTO

Jih Spojených států opět čeká mrazivé počasí. Školy budou zavřené

11.02.2014

Washington 10. února (ČTK) - Jihozápad Spojených států se připravuje na další vlnu zimního počasí, už před dvěma týdny přitom sníh prakticky paralyzoval Atlantu ve státě Georgia. Guvernér státu tentokrát vyzval k větší opatrnosti a ve třetině státu vyhlásil mimořádný stav. Podle meteorologů by oblast od Texasu po Severní Karolínu mělo zasáhnout chladné počasí se sněhem a mrznoucím deštěm.

    V jihozápadní části USA je zimní počasí výjimečné a tak zhruba pět centimetrů sněhu, který před dvěma týdny napadl v Atlantě, toto velkoměsto zcela paralyzoval. Tisíce vozů uvízlo na zasněžených silnicích a obyvatelé a média ostře kritizovali místní úřady za to, že na živelní pohromu dostatečně nereagovaly.
    Guvernér Georgie Nathan Deal dnes na tiskové konferenci varoval především před rizikem ledu. "Je zapotřebí mimořádné opatrnosti," řekl novinářům s tím, že led by mohl především přerušit dodávky elektřiny.
    Připustil také, že stát na zimní počasí nereagoval přiměřeně a přislíbil, že tentokrát je Georgia lépe připravena. Starosta Atlanty Kasim Reed uvedl, že město má tentokrát dvojnásobné kapacity pro solení vozovek. Školy v Atlantě a okolí dnes zrušily mimoškolní aktivity a v úterý a ve středu zůstanou uzavřené.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu