ZMĚNIT MÍSTO

Moravskoslezský kraj: husté sněžení a komplikace

12.02.2014

  Ostrava 12. února (ČTK) - Dopravu v Moravskoslezském kraji komplikuje husté sněžení. Silnici I/56 v Beskydech mezi Ostravicí na Frýdecko-Místecku a slovenským Klokočovem blokují uvízlé kamiony. Pro nákladní vozy je nyní silnice neprůjezdná, osobní auta tam jezdí kyvadlově. Informovali o tom silničáři. Všechny silnice jsou sjízdné, ale některé s opatrností. Silnice ve vyšších polohách mohou namrzat, namrzlá může být rovněž silnice na Hrabyňském kopci na Opavsku.

    Sněžit začalo ráno. Silničáři mají v terénu všechna vozidla. "V současné době hustě sněží hlavně v beskydské části kraje, na Frýdecko-Místecku, Novojičínsku a části Opavska," řekla před 11:00 mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje Šárka Vlčková.
    Na silnici z Ostravice na Slovensko jsou podle ní problémy každou zimu. Je to tím, že kvůli blízkosti nádrže Šance s pitnou vodou nemohou silničáři tuto horskou silnici ošetřovat chemicky, ale jen inertním posypem. "Nejhorší je, když tam vyjede kamion, který je ne moc dobře vybavený na zimu, a zasekne se. Ať děláme, co děláme, to moc ovlivnit nemůžeme a opakuje se to každou zimu," řekla Vlčková.
    Mluvčí frýdecko-místecké radnice Jana Matějíková uvedla, že silnice pokrývá převážně rozbředlý sníh. Na komunikacích nižších tříd by řidiči měli počítat s uježděnou vrstvou sněhu, místy to může klouzat. "Upozorňujeme řidiče, aby byli opatrní zejména v dojezdech na křižovatky, v zatáčkách a na vozovkách s nebezpečným klesáním nebo stoupáním," uvedl dispečer zimní údržby frýdecko-místeckých technických služeb.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu